Uusi Kulttuuripaja K-35 juhlii avajaisiaan Itiksessä

Itikseen on avautunut Suomen ensimmäinen yli 35-vuotiaille mielenterveystoipujille suunnattu kulttuuripaja. Ympäri Suomen levinneessä, kansainvälisestikin palkitussa kulttuuripajamallissa tuetaan ja vahvistetaan mukana olevien taitoja ja voimavaroja ohjatun vertaistoiminnan kautta.

Toiminta perustuu osallistujien omille ideoille ja ajatuksille. Jokainen kävijä voi vaikuttaa toiminnan sisältöihin ja kouluttautua halutessaan vertaisohjaajaksi. Koulutetut vertaiset ohjaavat ryhmiä ammattilaisten tukemina.

Lilinkotisäätiön kolmivuotista hanketta rahoittaa Sosiaali- ja terveysalojen avustuskeskus (STEA). Kulttuuripaja tekee yhteistyötä Helsingin kaupungin psykiatrian palvelujen ja kulttuuripajaverkoston kanssa.

Parhaillaan vietetään virallista avajaisviikkoa, jolloin pajalla on avoimet ovet ja ohjelmassa paljon erilaisia tapahtumia sekä luovan toiminnan hetkiä matalalla kynnyksellä.

Kulttuuripaja sijaitsee Itäkeskuksessa, kauppakeskus Itiksen 3. kerroksessa, kattoparkin toimistotiloissa. Paja on auki arkisin maanantaista torstaihin ja kerran kuukaudessa lauantaisin. Tarkemmat aukioloajat ja ajankohtaiset ohjelmatiedot löytyvät sosiaalisen median kanavilta, Facebook: @kulttuuripaja35, Instagram: @kulttuuripajak35.

Mukaan toimintaan pääsee tulemalla aamukahveille maanantaisin tai tiistaisin klo 10–12 välillä tai erikseen sovittuna aikana ottamalla yhteyttä Lauraan puh. 050 3387229.