Kauppakeskus Itiksen kävijämäärät kääntyivät nousuun – hygieniaan panostetaan nyt erityisesti

Itis_kauppakeskusjohtaja_Christoffer_Jansén_1200x628px
Hallituksen asettamien koronarajoitusten osittainen purku on näkynyt myös Kauppakeskus Itiksen kävijämäärissä. Viimeisen viikon aikana kauppakeskuksessa on vieraillut 35 % enemmän asiakkaita verrattuna viikkoon, jolloin koronan vaikutukset kävijämäärään näkyivät eniten. Kauppakeskus onkin panostanut hygieniaan, jotta se voi varmistaa asiakkailleen mahdollisimman turvallisen asioinnin. Viruksen leviämistä kosketuspinnoilta ehkäistään puhdistuksen lisäksi nanoteknologiaan perustuvalla pinnoitteella.

– Viime aikoina on selkeästi näkynyt, että ihmiset ovat alkaneet palata takaisin kauppakeskuksiin asioimaan. Liikkeistämme on tällä hetkellä auki noin 80 prosenttia. Supistimme aiemmin hieman aukioloaikojamme, ja nyt seuraamme tilannetta niidenkin osalta, kertoo Itiksen kauppakeskusjohtaja Christoffer Jansén.

Itis on ottanut käyttöön Nanoksi Finland Oy:n tarjoaman fotokalyyttisen Nanoksi-pinnoitteen, joka hidastaa virusten ja bakteerien leviämisen niiden päästyä mahdolliseen kosketukseen pintojen kanssa. Nanoksi-pinnoite muodostuu titaanioksidista, joka kemiallisen reaktion seurauksena luo käsiteltävälle pinnalle kestävän ja täysin ihmisille ja ympäristölle vaarattoman näkymättömän kalvon. Kauppakeskuksen yleisimmät kosketukselle alttiit pinnat on käsitelty pinnoitteella.

– Meidän tärkeimpänä tehtävänämme on nyt varmistaa turvallinen ympäristö sekä asiakkaillemme että henkilökunnallemme. Olemme ensimmäisten joukossa ottaneet käyttöön Nanoksi-pinnoitteen, ja seuraamme sen tehoa säännöllisillä tarkastuksilla, Jansén jatkaa.

Turvallisuus on yhteinen asia

Kauppakeskus tekee paljon itse turvallisen ostosympäristön edistämiseksi, mutta haluaa myös ohjeistaa asiakkaitaan turvallisesta hygieniasta pandemian aikana. Ulko-ovien välittömään läheisyyteen sekä sisätilojen digitaalisiin näyttöihin on tulossa tietoa hygieniatoimista. Turvaväleistä tullaan muistuttamaan lattiatarroilla ja hissien henkilömääräksi rajoitetaan toistaiseksi 4 henkilöä. Eri puolilla kauppakeskusta on jo käsien desinfiointipisteitä.

– Otamme viruksen leviämisen ehkäisyn erittäin vakavasti. Arvioimme jatkuvasti tilannetta ja kehitämme toimenpiteitä sen mukaisesti: esimerkiksi käsien desinfiointipisteitä lisätään koko ajan kävijämäärien kasvaessa. Itiksessä on rakenteellisesti poikkeuksellisen leveät käytävät, mikä on meille etu turvavälien pitämistä ajatellen, Jansén toteaa.

Kauppakeskus Itiksen turvatoimet virusten leviämisen estämiseksi:

 • Siivousta on tarkennettu vastaamaan nykytilannetta kaikkialla kauppakeskuksessa
 • Nanoksi-pinnoite on otettu käyttöön yleisimmille kosketuspinnoille
 • Käsien desinfiointipisteitä on eri puolilla kauppakeskusta
 • Turvavälitarroja asennetaan ympäri kauppakeskusta, erityisesti kohtiin, joihin kertyy helposti jonoja.
 • Hissien henkilömäärä rajoitetaan neljään henkilöön kerrallaan. Myös hissin lattiaan asennetaan turvavälitarrat.
 • Kauppakeskuksen ovista ja keskeisiltä paikoilta tulee löytymään hygieniaohjeet.
 • Infopisteelle tullaan lisäämään hygieniaohjeet useilla eri kielillä.
 • Miesten vessassa joka toinen pisuaari on otettu pois käytöstä turvavälien toteutumiseksi.
 • Naisten vessaan asennetaan turvavälitarrat.
 • Kaikissa ostotilanteissa suositellaan lähi- ja korttimaksua käteisen sijasta.
 • Asiakkaat voivat hyödyntää Click and Collect -palvelua useissa liikkeissä. Se on käytössä mm. Gigantissa ja Clas Ohlsonilla.


Lisätietoja:
Christoffer Jansén, Head of Center Management, CC Real GmbH
+358406475617,
c.jansen@cc-real.com

Mika Lind, Head of Development, Nanoksi Finland Oy, +358442450521

Kauppakeskus Itiksessä asioi vuosittain yli 17 miljoonaa asiakasta, joita palvelee yli 120 myymälää, yli 40 kahvilaa ja ravintolaa sekä kymmeniä kaupallisia ja julkisia palveluita. Itiksessä sijaitsee myös Suomen ainoa IMAX®-elokuvateatteri Finnkino Itis. Kauppakeskus Itiksen omistavat ja sitä operoivat Morgan Stanley Real Estate Investing ja CC Real. www.itis.fi

Itis yleiskuva 1200x628px

Painokelpoiset kuvat ladattavissa täältä