Itis Play -pelitapahtumassa 6.4. kohtaavat pelitubettajat ja nuoret vanhempineen

Kauppakeskus Itiksen Itis Play -pelitapahtumassa lauantaina 6.4. suosikkipelien ääressä kohtaavat suositut pelitubettajat ja pelaamisesta innostuneet lapset ja nuoret. Aamukymmenestä iltakahdeksaan kestävässä lapsiperheiden tapahtumassa esitellään pelien maailmaa myös vanhemmille. Siinä missä Itis Play -tapahtumassa viihdytään suosikkipelien maailmassa, Itiksen Tubelounge tutustuttaa tubekulttuuriin. Itis Play -tapahtuman järjestävät kauppakeskuksen kanssa yhteistyössä Splay One, PlayStation ja OMEN by HP.

Kauppakeskus Itiksen pääkäytävän aukiot muuttuvat huhtikuun ensimmäisenä lauantaina nuorten pelinäyttämöksi PlayStation ja OMEN by HP -pelialueiden myötä. 

Itis Play -pelitapahtuman menossa ovat mukana suositut pelitubettajat, kuten Eeddspeaks, Glyffi, MattePlays, Deata, Roponen ja Kasspe, jotka voi tavata Meet & Greetissä kello 13‒15.  Lisäksi pelitubettajien pelaamista voi seurata OMEN by HP -pelialueella. Instagram-kilpailustamme 16 onnekasta pääsee pelaamaan tunnin ajan pelitubettajien kanssa.  PlayStation-pelialue taas tarjoaa faneille monipuolisia pelimahdollisuuksia ja VR-pelikokemuksen. Vanhemmat saavat infoa pelaamisesta ja pääsevät tutustumaan pelien maailmaan, kuvaa tapahtuman ohjelmaa Itiksen markkinointijohtaja Anna Homén.

‒ Itis Play -pelitapahtuma on osa Splayn tubettajien kanssa tehtävää yhteistyötä. Haluamme tarjota meille tärkeälle lapsiperhekohderyhmälle laadukasta sisältöä ja elämyksiä niiden asioiden parissa, jotka heitä kiinnostavat, jatkaa Anna Homén.

Vanhemmat mukaan pelaamaan nuorten kanssa

Itis Play -pelitapahtumassa on pelattavissa suosikkipelejä, kuten Fortnite ja Overwatch sekä kaikenikäisten minigolfpeli Golf With Your Friends. Lisäksi tuntumaa voi ottaa PlayStation 4 -peleihin, joista mukana ovat urheilupelit NHL 19 ja FIFA 19, tasohyppelyt Spyro: Reignited Trilogy ja Crash Bandicoot N. Sane Trilogy sekä Playstation VR -peli Beat Saber.

Tapahtumaan osallistuva pelitubettaja Roponen, oikealta nimeltään Mikael Vuori, kertoo oman suosikkipelinsä olevan Fortnite, joka on tällä hetkellä maailman suosituimpiin kuuluva peli.  

‒ Fortnite on ilmainen peli, joten pelin kokeilu on helppoa.  Sen suosion salaisuutena on viikoittain julkaistava uusi sisältö, joka pitää pelin aina mielenkiintoisena. Pelitaistelujen lisäksi siellä on myös live-tapahtumia, kuten konsertteja sekä tehtäviä, joiden parissa itsekin viihdyn silloin, kun en pelaa kaverin kanssa. Uusissa peleissä on myös viehätystä, kuten futuristisessa Apex Legendsissä. Pelaan eri pelejä hieman fiiliksen mukaan, ja joskus on kiva viettää aikaa Minecraftin, Overwatchin ja Counter-Striken seurassa, kertoo pelitubettaja Roponen.

Pelaaminen on tätä päivää ja tulevaisuutta

Roponen kannustaa vanhempia tutustumaan peleihin yhdessä lasten ja nuorten kanssa. Näin he näkevät, millaisten pelien kanssa lapset viihtyvät ja mitä pelaaminen heille antaa. Samalla he osaavat myös paremmin arvioida, millaiset pelit sopivat heidän lapsilleen.

‒ Myös vanhemmat voivat itse kokeilla rohkeasti erilaisia pelejä ja viettää aikaa pelaamalla yhdessä, vaikka ystävien tai työkavereiden kanssa. Pelaaminen on yhteisöllistä toimintaa, ja itsekin olen saanut monia uusia ystäviä pelaamisen kautta, Roponen kannustaa.

Itiksen Tubeloungessa voi kokeilla tubettamista

Pelitapahtuman aikana – kuten aina lauantaisin - on avoinna kello 10-20 Itiksen maksuton Tubelounge, jonne ovat tervetulleita koululaiset ja alle kouluikäisetkin vanhemman seurassa.

Tubeloungessa voi katsoa tubettajien videoita ja kokeilla itsekin tubettamista. Tubettamisen alkuun pääsee seuraamalla Splayn kanssa yhteistyössä tuotettua kolmiosaista Pinkku Pinskun ja Mike Bäckin Tubekoulu-videosarjaa. Lisäksi voi katsoa Roni Backin Turvallisesti somessa -sarjaa, jossa opetetaan nuorille somen käyttöä turvallisesti, ja samalla nostetaan esiin medialukutaitoa ja somekiusaamista, vinkkaa Anna Homén. 

Itis Play -tapahtuma 6.4.

Itis Play -tapahtuma järjestetään launtaina 6.4. kello 10‒20 PlayStation ja OMEN by HP -pelialueilla kauppakeskuksen pääkäytävällä. Paikalla ovat pelitubettajat Eeddspeaks, Glyffi, MattePlays, Deata, Roponen ja Kasspe, jotka voi tavata Meet & Greetissä kello 13‒15. Lisäksi avoinna on Tubelounge, joka sijaitsee 1.kerroksessa, Info-pisteen vieressä (Halosen ja Zizzin välinen käytävä.)

Tapahtumassa pelattavat pelit

  • Fortnite (PC) (K-12)
  • Overwatch (PC) (K-12)
  • Golf with your friends (PC)
  • NHL 19 (PlayStation 4) (K-12)
  • FIFA 19 (PlayStation 4)
  • Spyro: Reignited Trilogy (PlayStation 4, K-7)
  • Crash Bandicoot N. Sane Trilogy (PlayStation 4, K-7)
  • Beat Saber (PlayStation VR, suositusikä 12 v)

Aukeaako pelikieli?

Pelejä pelaavat käyttävät sanastoa, joka ei aina aukene kaikille. Pelitubettaja Roponen selvensi muutamia usein käytettyjä pelisanoja.

rushata = puskea, rynnätä. Esimerkiksi pelissä näkee vihollistiimin lähellä, jolloin koko tiimi hyökkää kovaa vauhtia heidän kimppuunsa. 

raidata = viittaa vastustajan tai toisen pelaajan kimppuun käymiseen ja tämän resurssien ryöstämiseen. Raidiin voi osallistua joukkueena useampi pelaaja, joiden tulee koordinoida keskinäiset roolit ja taktiikat yhteisesti.

ownata = viittaa pelaajan suorituksen paremmuuteen verrattuna vastustajaan tai toiseen pelaajaan. Esimerkiksi vastustajan tuhoaminen tai päihittäminen nopeasti ja vaikuttavasti.

lootata = viittaa vastustajan ryöstelyyn ja tuhoamisesta saataviin palkintoihin, esimerkiksi tarvikkeet, aseet, esineet ja pelin sisäiseen rahaan. 

campata = joku pelaaja istuu tarkkailemassa vihollisia tietyssä paikassa, esimerkiksi Fortnitessä pienessä tornissa tai nurkassa.

combo = pelihahmon useista eri hyökkäystoiminnoista koostuvaan liikesarja tai iskusarja, jolla pyritään vahingoittamaan vihollista niin, ettei tämä ehdi torjumaan iskuja välissä.

spawni = uudelleensyntymisalue, eli mihin kohtaa pelikenttää tai -karttaa pelaajan hahmo ilmestyy pelikierroksen alkaessa.

beissi = peleissä viittaa vastustajan tukikohtaan.

lagi tai lagata = peleissä verkkoviive ja verbinä pelin jumiutuminen usein huonon verkkoyhteyden takia.

lanit = tapahtuma, missä pelaajat pelaavat samassa lähiverkossa ja samassa tilassa. Lanittaa tarkoittaa tässä yhteydessä pelaamista.

botti = pelaajaa, jota ohjaa ihmisen sijasta tietokone. Peleissä kutsutaan myös huonompaa pelaajaa, joka ei osaa pelata.  

Lisätietoja: Anna Homén, Head of Marketing, Itis, a.homen@cc-real.coma.homen@cc-real.com, puh. 050 403 4220

Kauppakeskus Itiksessä asioi vuosittain yli 17 miljoonaa asiakasta, joita palvelee yli 120 myymälää, yli 40 kahvilaa ja ravintolaa sekä kymmeniä kaupallisia ja julkisia palveluita. Itiksessä sijaitsee myös Suomen ainoa IMAX®-elokuvateatteri Finnkino Itis. Kauppakeskus Itiksen omistavat ja sitä operoivat Morgan Stanley Real Estate Investing ja CC Real. www.itis.fi