Itiksen kyselyssä yksi valmistujaislahjatoive nousi ylitse muiden – myös vähiten toivottu lahja erottui selkeästi

Kauppakeskus Itis tutki koulunsa päättävien lahjatoiveita sen somekanavissa julkaistulla kyselyllä. Lähes 1600 vastauksesta nousi ylivoimaisesti suosituimmaksi toiveeksi lahjakortti, jolla halutaan ostaa oman maun mukainen lahja. Lahjan saajien toiveissa heijastui myös ympäristötietoisuus, sillä mitään turhaa ja tarpeetonta ei haluta lahjaksi.

Itiksen Facebookissa ja Instagramissa julkaistussa kyselyssä kartoitettiin koulunsa päättävien lahjatoiveita. Lisäksi kysyttiin, millaisia lahjoja vastaajat eivät toivo saavansa. Kyselyyn vastasi 1559 Itiksen somekanavien seuraajaa ja heistä 1207 ilmoitti lahjakortin parhaaksi lahjavaihtoehdoksi.

”Ylivoimainen enemmistö kyselyyn vastaajista toivoi saavansa omaan makuunsa osuvia, käytännöllisiä lahjoja. Vapaissa kommenteissa korostui, että esimerkiksi vaatteet, astiat ja elektroniikka ovat erinomaisia lahjoja, kunhan ne tulevat lahjakortin muodossa”, luotaa Itiksen markkinointijohtaja Anna Homén tuloksia.

Kaikki lahjat ovat aina tervetulleita, ja ajatus on tärkein, mutta vaatteita en välttämättä haluaisi lahjaksi, sillä haluan ostaa ne mieluummin itse”, kommentoi Saara Itiksen somekyselyssä

Turhuus pois, mieluusti täsmätoive tai lahjakortti

Somekyselyssä saadut vastaukset heijastivat vahvasti myös ympäristötietoisuutta. Ylivoimaisesti yleisimmin mainittu ei-toivottu lahja oli mikä tahansa, mille lahjansaajalla ei ole konkreettista tarvetta. Monet nuoret ovat kuluttamisessa tarkkoja.

Inkan kommentti kuvaa vastausten linjaa erinomaisesti: ”Olen todella tarkka siinä mitä ostan, enkä haluaisi mitään mitä en oikeasti tarvitse.”

Vastauksissa myös korostui toive, että lahjan antaja kysyisi suoraan, mitä toiveita lahjan saajalla on, jotta se ilahduttaisi valmistujaislahjana.

Toivon astioita, kunhan lahjan antaja tietää tarkkaan mitä sarjoja keräilen”, kommentoi Eva.

”Kannattaa kysyä saajalta täsmätoiveita ja jos niitä ei juuri sillä hetkellä ole, niin raha tai lahjakortti on paras vaihtoehto”, kirjoitti Ismo.

Valmistujaislahjatoiveisiin vaikuttaa myös saajan elämäntilanne.

”Lahjatoive riippuu siitä, pääsenkö opiskelemaan ensi syksyllä. Jos pääsen ja minun täytyy muuttaa muualle kodintarvikkeet yms. ovat todella tervetulleita. Jos en vielä syksyllä muuta omilleni, en tarvitsisi vielä mitään astioita, enkä pystyisi niitä missään säilyttämään”, kertoo Niina.

Lahjakortti halutulle summalle, käyttö vaikka vähitellen

Anna Homénin mukaan useammasta Itiksen liikkeestä on saatavilla lahjakortteja. Mutta jos lahjan antaja ei tiedä, minkä liikkeen lahjakortilla voisi ilahduttaa saajaa, vaihtoehtona on myös kauppakeskuslahjakortti. Lahjakorteissa on se etu, että ostaja voi useimmiten ostaa ne haluamalleen summalle.

”Itiksen kauppakeskuslahjakortti käy kaikkialla Itiksessä, joten se on aina varma ja mieluinen valinta. Saaja voi käyttää lahjakorttia myös sitä mukaan, kun tarvetta ilmenee”, summaa Homén.

Lisätietoja:

Anna Homén
Head of Marketing, Itis
a.homen@cc-real.com / 050 403 4220

Kauppakeskus Itiksessä asioi vuosittain yli 17 miljoonaa asiakasta, joita palvelee yli 120 myymälää, yli 40 kahvilaa ja ravintolaa sekä kymmeniä kaupallisia ja julkisia palveluita. Itiksessä sijaitsee myös Suomen ainoa IMAX®-elokuvateatteri Finnkino Itis. Kauppakeskus Itiksen omistavat ja sitä operoivat Morgan Stanley Real Estate Investing ja CC Real. www.itis.fi