Itiksen alkuvuoden kävijämäärät ja myynti kauppakeskusalaa edellä

Kauppakeskus Itiksen alkuvuosi on ollut vilkas niin kävijämäärien kuin myynnin suhteen. Itiksen asiakaskyselyn vastaajista kuusi kymmenestä on käynyt uudessa Finnkino Itis -elokuvateatterissa sekä nauttinut uuden ravintola-alueen antimista. Niiden molempien saama kiitettävä arvosana kertoo, että uudistukset ovat vastanneet asiakkaiden odotuksia.

Itiksen kävijämäärät olivat tammi-maaliskuussa kumulatiivisesti 6,1 prosenttia plussalla verrattuna edellisvuoden vastaavaan ajanjaksoon. Alkuvuoden kävijämäärä olikin vahvemmin plussalla kuin yleensä Suomen kauppakeskuksissa*, joissa vastaava kävijämäärän nousu oli 3,7 prosenttia. Itiksen kävijämäärien nousu antoi pontta myös kokonaismyynnin kasvulle. Siinä missä Itiksen kokonaismyynti kasvoi tammi-maaliskuussa 5 prosenttia, suomalaisten kauppakeskusten kokonaismyynti oli keskimäärin 4,4 prosenttia plussalla.

- Alkuvuosi on lähtenyt meillä vilkkaasti käyntiin ja tämä näkyy niin kävijämäärissä kuin myynneissäkin. Erityisen ilahduttavaa on huomata, että panostuksemme elämys- ja viihdepalveluihin, kuten elokuvateatteriin ja ravintoloihin, näyttävät tuoneet meille myös aivan uusia asiakkaita. Infopisteessä kysytään usein elokuvateatterin sijaintia ja verkkosivuiltamme etsitään tietoa saapumisesta ja pysäköinnistä, kertoo maajohtaja Harald Schaller CC Realista, joka on yhdessä Morgan Stanley Real Estate Investingin kanssa hallinnoinut kauppakeskusta joulukuusta lähtien.

Leffateatteri on täyttänyt odotukset

Viime marraskuussa avatun Finnkino Itiksen yhdeksänsalisen elokuvateatterikokonaisuuden vetonaulana on Suomen ensimmäinen huippumoderni IMAX®-teatteri. Lisäksi teatterissa on kaksi LUXE -premium-salia sekä kuusi klassista elokuvateatterisalia.

Itiksen asiakaskyselyn yli 2600 vastaajasta jopa 68 prosenttia oli ottanut tuntumaa uuden sukupolven elokuvateatteriin.   

- Kyselymme tulokset kertovat, että IMAX® ja LUXE -salit ovat lunastaneet kiitettävästi ennakko-odotukset elämyksellisyydestä. Elokuvateatteri kokonaisuudessaan sai arvosanan 9+, mikä kertoo kyllä kokonaisuuden onnistumisesta ja toimivuudesta, jatkaa Harald Schaller CC Real GmBHlta.

Itiksen laajentunut ravintolavalikoima ilahduttaa tarjonnallaan

Elokuvateatterin avauksen yhteydessä Itis avasi uuden ravintola-alueen sen välittömään läheisyyteen 2. kerrokseen. Uutta tarjontaa edustavat Vapiano, The Lucky Bastard, BangCook, Taco Bell, Fafa's, Salaattiasema ja Oscar's Bar. Tuoreen asiakaskyselyn mukaan ravintolat on otettu ilolla vastaan, sillä vastaajista 63 prosenttia on ruokaillut niissä ja arvioinut uudistuksen arvosanaksi 9-.

- Olemme saaneet runsaasti positiivista palautetta etenkin ravintolavalikoiman lisäyksestä ja uusien ravintoloiden ilmeestä. Myös entistä runsaampaa kasviruokatarjontaa on kiitelty, joskin kasvis- ja vegaaniruokaa toivotaan vieläkin lisää. Pyrimme vastaamaan asiakkaiden toiveisiin heti ravintolauudistuksen seuraavassa vaiheessa, Harald Schaller luotaa asiakkaiden toiveita kyselyssä.

Itiksen uudistukset jatkuvat syksyllä kauppakeskuksen vanhemman ravintolamaailman kokonaisvaltaisella uudistuksella.

*Kauppakeskusyhdistyksen alkuvuoden tunnusluvut

Lisätietoja:

Harald Schaller, Senior Asset Manager, CC Real GmbH
+43 6768 4699 0484

h.schaller@cc-real.com

Kauppakeskus Itiksessä asioi vuosittain yli 17 miljoonaa asiakasta, joita palvelee yli 120 myymälää, yli 40 kahvilaa ja ravintolaa sekä kymmeniä kaupallisia ja julkisia palveluita. Itiksessä sijaitsee myös Suomen ainoa IMAX®-elokuvateatteri Finnkino Itis. Kauppakeskus Itiksen omistavat ja sitä operoivat Morgan Stanley Real Estate Investing ja CC Real. www.itis.fi

Painokelpoisia kuvia ladattavissa täältä.